XII.kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesület
SZAKOSZTÁLYAINK
     
MEGKÉRDEZZÜK
Szeretnénk tudni, hogy mit sportolnál szívesen....
Válassz, melyik sportággal bővítsük a Hegyvidék SE kínálatát?

ASZTALITENISZ
AIKIDO
AEROBIK
JUDO
KÉZILABDA
KEMPO
YÓGA
Más küzdősporttal
Más labdajátékkal
Más extrémsporttal
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
FŐMENÜ
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Természetjáró

Természetjáró Szakosztály:

Szakosztályvezetők:
Nagy Géza
Tel: 20/421-75-41, gnagy@sparc.core.hu
Sütő Nagy István
Tel: 30/934-69-68, sutonagy.istvan@gmail.com

 

 

Hegyvidék Sportegyesület Természetjáró szakosztály
Szabadság Vándorai csoportja

A Számítástechnikai Koordinációs Intézet Sportkörének Természetjáró szakosztályának, majd 1989-től a Budapesti Természetbarát Kör Szabadság Vándorai szakosztályának az utóda 2003-tól a Hegyvidék Sportegyesület a Természetjáró szakosztályában, mint önálló csoport működik.

Kezdetben 1, majd 2 túravezetővel minden hónap első és harmadik szombatján tartja a Szabadság Vándorai a féléves tervek szerint meghirdetett túrákat, azzal az eltéréssel, hogy május 1-je körül egy négynapos, és szeptember elején általában egy kétnapos hazai szálláshelyű, június-július fordulóján pedig egy 7-10 napos külföldi túrát szerveznek. Esetenként alkalmai túrákat is tart a csoport.

A Szabadidő Központ által meghirdetett „Edzett, sportos Hegyvidék” rendezvény keretében a túrák nyíltak, kiírásuk a Hegyvidék újságban és az interneten a szabadsagvandor.fw.hu rendszeresen megtekinthetők. Ezeken a túrákon, a tagokon kívül rendszeresen több vendég is részt vesz. Az utóbbi években évi 27-33 túrán, a 40-46 tagon kívül 60-100 vendég is részt vett, általában összesen 440- 490 megjelenéssel 800-900 túranapot teljesítettek.

A tagság jelentős része ma már nyugdíjas, így a túrák mostanában már csak 10 -16 km-esek, kényelmesebbek, ezzel viszont jobban élvezhető a táj és a természet változatossága, szépsége, több idő jut a felkeresett környezet értékeinek megismerésére.

2009. szeptemberétől a Virányos Közösségi házban a csoport minden hónap harmadik szerdáján klubestet tart, ahol a tagok az érdeklődő vendégekkel, vetítéssel felelevenítik a túráikat, az érdekes helyeken járt előadók tartanak ismertetőt.

     

SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...