XII.kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesület
SZAKOSZTÁLYAINK
     
MEGKÉRDEZZÜK
Szeretnénk tudni, hogy mit sportolnál szívesen....
Válassz, melyik sportággal bővítsük a Hegyvidék SE kínálatát?

ASZTALITENISZ
AIKIDO
AEROBIK
JUDO
KÉZILABDA
KEMPO
YÓGA
Más küzdősporttal
Más labdajátékkal
Más extrémsporttal
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
FŐMENÜ
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Természetjáró

Természetjáró Szakosztály:

Szakosztályvezetők:
Nagy Géza
Tel: 20/421-75-41, gnagy@sparc.core.hu
Sütő Nagy István
Tel: 30/934-69-68, sutonagy.istvan@gmail.com

 

 

Hegyvidék Sportegyesület Természetjáró szakosztály
Szabadság Vándorai csoportja

A Számítástechnikai Koordinációs Intézet Sportkörének Természetjáró szakosztályának, majd 1989-től a Budapesti Természetbarát Kör Szabadság Vándorai szakosztályának az utóda 2003-tól a Hegyvidék Sportegyesület a Természetjáró szakosztályában, mint önálló csoport működik.

Kezdetben 1, majd 2 túravezetővel minden hónap első és harmadik szombatján tartja a Szabadság Vándorai a féléves tervek szerint meghirdetett túrákat, azzal az eltéréssel, hogy május 1-je körül egy négynapos, és szeptember elején általában egy kétnapos hazai szálláshelyű, június-július fordulóján pedig egy 7-10 napos külföldi túrát szerveznek. Esetenként alkalmai túrákat is tart a csoport.

A Szabadidő Központ által meghirdetett „Edzett, sportos Hegyvidék” rendezvény keretében a túrák nyíltak, kiírásuk a Hegyvidék újságban és az interneten a szabadsagvandor.fw.hu rendszeresen megtekinthetők. Ezeken a túrákon, a tagokon kívül rendszeresen több vendég is részt vesz. Az utóbbi években évi 27-33 túrán, a 40-46 tagon kívül 60-100 vendég is részt vett, általában összesen 440- 490 megjelenéssel 800-900 túranapot teljesítettek.

A tagság jelentős része ma már nyugdíjas, így a túrák mostanában már csak 10 -16 km-esek, kényelmesebbek, ezzel viszont jobban élvezhető a táj és a természet változatossága, szépsége, több idő jut a felkeresett környezet értékeinek megismerésére.

2009. szeptemberétől a Virányos Közösségi házban a csoport minden hónap harmadik szerdáján klubestet tart, ahol a tagok az érdeklődő vendégekkel, vetítéssel felelevenítik a túráikat, az érdekes helyeken járt előadók tartanak ismertetőt.

     

Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!