XII.kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesület
SZAKOSZTÁLYAINK
     
MEGKÉRDEZZÜK
Szeretnénk tudni, hogy mit sportolnál szívesen....
Válassz, melyik sportággal bővítsük a Hegyvidék SE kínálatát?

ASZTALITENISZ
AIKIDO
AEROBIK
JUDO
KÉZILABDA
KEMPO
YÓGA
Más küzdősporttal
Más labdajátékkal
Más extrémsporttal
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
FŐMENÜ
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Természetjáró

Természetjáró Szakosztály:

Szakosztályvezetők:
Nagy Géza
Tel: 20/421-75-41, gnagy@sparc.core.hu
Sütő Nagy István
Tel: 30/934-69-68, sutonagy.istvan@gmail.com

 

 

Hegyvidék Sportegyesület Természetjáró szakosztály
Szabadság Vándorai csoportja

A Számítástechnikai Koordinációs Intézet Sportkörének Természetjáró szakosztályának, majd 1989-től a Budapesti Természetbarát Kör Szabadság Vándorai szakosztályának az utóda 2003-tól a Hegyvidék Sportegyesület a Természetjáró szakosztályában, mint önálló csoport működik.

Kezdetben 1, majd 2 túravezetővel minden hónap első és harmadik szombatján tartja a Szabadság Vándorai a féléves tervek szerint meghirdetett túrákat, azzal az eltéréssel, hogy május 1-je körül egy négynapos, és szeptember elején általában egy kétnapos hazai szálláshelyű, június-július fordulóján pedig egy 7-10 napos külföldi túrát szerveznek. Esetenként alkalmai túrákat is tart a csoport.

A Szabadidő Központ által meghirdetett „Edzett, sportos Hegyvidék” rendezvény keretében a túrák nyíltak, kiírásuk a Hegyvidék újságban és az interneten a szabadsagvandor.fw.hu rendszeresen megtekinthetők. Ezeken a túrákon, a tagokon kívül rendszeresen több vendég is részt vesz. Az utóbbi években évi 27-33 túrán, a 40-46 tagon kívül 60-100 vendég is részt vett, általában összesen 440- 490 megjelenéssel 800-900 túranapot teljesítettek.

A tagság jelentős része ma már nyugdíjas, így a túrák mostanában már csak 10 -16 km-esek, kényelmesebbek, ezzel viszont jobban élvezhető a táj és a természet változatossága, szépsége, több idő jut a felkeresett környezet értékeinek megismerésére.

2009. szeptemberétől a Virányos Közösségi házban a csoport minden hónap harmadik szerdáján klubestet tart, ahol a tagok az érdeklődő vendégekkel, vetítéssel felelevenítik a túráikat, az érdekes helyeken járt előadók tartanak ismertetőt.

     

Új tartalom a Blogomon    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia    *****    Elena Hill, valódi lázadó, vagy éppen jó kislány? Milyen sorsot szán neki a jövõ?    *****    Melody Redwine mûvész lelkû, vidám és nagyon tudatos lány, és nem mellesleg... BOSZORKÁNY.    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Linkinlady    *****    A kamaszkor eleve zûrös, de ha valaki természetfelettinek született, nem a hormonok jelentik a legnagyobb problémát.    *****    Lauren McCellan nem sejtette elõre, hogy mibe csöppen, amikor elindult a választáson... Aztán megnyerte.    *****    Asha Kendare-t a családja egy ballépés miatt számûzte, de nem biztos, hogy a boszorka tanult is az esetbõl.    *****    Castiel bukott angyalként beleszeretett egy halandóba... Egy boszorkányba. A szerelmüket örökre elátkozták?    *****    Daxton Lewiev valódi vérfarkas, akinek fontos a családi büszkeség, és a vérvonal tisztasága, de ez vajon elegendõ?    *****    Egy apró, kreatív közösség, akik szeretettel várják új tagjaikat. Írjuk meg együtt ezt a történetet! - Csatlakozz! - RPG    *****    Ágica könyvtára - Mindent az olvasásról - Beszélgetések könyvekrõl, olvasásról! :) - Frissen nyílt oldal